Mikäs wittu on #sln?

#sln on keskustelukanava IRC:ssä, Quakenetissä tarkemmin. Kanavalla notkuvat henkilöt ovat lähes kaikki jollain tapaa Savonlinnaan, tai johonkin savonlinnalaiseen liittyviä.

Syntyhistoriasta ehkä myöhemmin lisää, mutta perusjutut on muistettava aina mainita.. #sln perustettiin joskus vuoden 2000 alkuneljänneksellä ja juttujen logitus on ollut päällä vuoden 2000 loppupuolelta alkaen. Perustusidea lähti QuSin mielestä, olimme juuri tutustuneet Team Fortress Classicin mukana IRC:iin ja QuSi päätti että perskeles, onhan sitä savonlinnalaisillakin oltava kanava ja siellä sitä ollaan siitä lähtien jauhettu.

QuSi taisteli modeeminsa kanssa ja edustus netissä väheni pikkuhiljaa, joten hienon perustuksen jälkeen otin ohjat käsiini ja leviintyminen alkoi. Alkupään sitkeimpinä henkilöinä mainittakoon Feanor, Sathamoth, Kadath, SirSayonara, Ence ja lartza. Hieman tämän jälkeen astuivat remmiin myös Shagguli, Pakk1z sekä Galder. Lisää pitkän linjan ÄsÄlÄnnäläisiä löytyy vuoden 2000 statseista.

Juttujen määrän ja tason suhteen komeinta aikaa #sln:llä nähtiin vuosina 2002, 2003 ja 2004, joiden aikana kanavalla kirjoiteltiin yli 3 miljoonaa riviä. Siitä eteenpäin kehitys onkin valitettavasti ollut hiipumaan päin, kun armeija, työelämä ja parisuhteet ovat vallanneet tilaa irkkaukselta.

Nykyään #sln:llä meno on kulta-aikoihin verrattuna kuollutta, mutta ydin on edelleen hengissä - kenties kipinä vielä syttyy, nyt kun 10 vuotta on jo takana..

- tormu, 7.7.2010